BUDAPEST 2024 logópályázat győztese

Tájékoztatásul!

Megszületett a döntés,  elkészült a 2024-es budapesti olimpiai pályázathoz tartozó logó!

Animálva megnézheted itt!

[Medve Katalin]

Kenesei Péter 11.a logóterve

Kenesei Péter (11.a) arculatterve

Kenesei Péter (11.a) arculatterve

Kenesei Péter (11.a) arculatterve

Kenesei Péter (11.a) arculatterve

Kenesei Péter (11.a) arculatterve

A 2024-es budapesti olimpia kabalái

 

Képünket a lánchídi híres oroszlánok ihlették, amik ugye arról ismertek, hogy nincsen nyelvük. William Tierney Clark tervezte és 1849. november 20-án adták át. Buda és Pest közötti állandó összekötést biztosító legrégibb és legismertebb híd a Dunán. Mivel ez a magyar főváros egyik jelképe is egyben, ezért döntöttünk úgy, hogy ezek lennének Magyarország kabalái az elkövetkezendő 2024-es Olimpián. (Munkánkat nagy mértékben segítette Buzássy Gábor a Photoshop használatában). 
 
[Buzássy Honóra Patrícia 8.c és  Canta Ayse Emese 8.c munkája, segítő pedagógus Medve Katalin és Hellenbach Gabriella)

Budapesti ötkarika


Azért ezt a projektet választottuk, mert valami különleges dolgot szerettünk volna alkotni. A budapesti olimpiához terveztünk logót. Eleinte nagyon könnyűnek hangzott ez a rajzi feladat, mivel tudunk összhangban dolgozni és a csapatunkban mindenkinek megvannak a maga erősségei. Menet közben azonban rájöttünk, a jó munkához türelem és elmélyülés  kell. Munkánkat a Gimp program segítségével hoztuk létre.


[Koczka Paloma 9.b, Helter Szabina 9.b, segítő pedagógus Medve Katalin]

Budapest 2024 - guidebook

  

A felső tagozatosokból álló csoport azon gondolkodott, hogyan mutatná be Budapestet a turistáknak, ha itt rendeznék a következő Olimpiát. A Kacsák nevű csapat az állatkertről és a Városligetről készített bemutatót. A Tervezők a népszerű szabaduló szobák világát ajánlaná. A vizek szerelmeseinek pedig itt az Aquaworld (Egyszervúak) és a fővárosi gyógyfürdők (Csillámpóni). Ne feledjük a szórakozóhelyeket (Fiúk) sem, amiből külön is ajánlják a Fröccskocsmát az ideérkezőknek. A projekt zárásaként flashmobunk  megformáztta az olimpiai ötkarikát, melynek képeit alább tudjátok megnézni.

 

[Felsős diákok munkája]