Rio de Janeiro 

Rio de Janeiro Dél-Amerika egyik legszebb és legizgalmasabb városa. Rengeteg látványos dolgot találhatunk itt. Rio történelme is biztos magával ragad majd. Minden bizonnyal olyanokat tudhattok meg, amit eddig még nem is sejtettetek. 

 

[Oláh Fedra 7.b, Gódor Bence 11.a, Békefi Gábor 11.a munkája, segítő pedagógusok Hódi Beáta és Bánhegyi Judit]

 

Mi egy prezit ajánlunk a figyelmetekbe, mely Rio de Janeiro érdekességeiről, különféle helyszíneiről, színes állatvilágáról tartalmaz információkat.

 

[Martin Emma, Moldoványi Mercédesz, Sternák Szintia, Fábián Dorina munkája, segítő pedagógusok Hódi Beáta és Bánhegyi Judit]

 

A mi  ppt munkánk a rioi olimpiai készülődés pénzügyeit, az építkezés jellegzetességeit, az olimpia lebonyolításának védelmi koncepcióit mutatja be.

 

[Kiss Beatrix 7.d, ....... munkája, segítő pedagógus Hódi Beáta és Bánhegyi Judit]

 

Forrás:
http://www.rioexclusive.com/sites/rioexclusive.com/files/styles/large/public/teasers/rio-de-janeiro.jpg?itok=4wyHKm5o

Forrás: http://www.erdekesvilag.hu/wp-content/uploads/2016/02/kisfejuseg-6.jpg

A zika vírusról

Ezen a héten a digitális világ segítségével megalkottuk a zika vírusról és annak elterjedéséről szóló ismeretterjesztő projektünket, amivel játszva tanulhatunk meg fontos tényeket erről a vírusról. Két különböző feladványunk megoldása során olyan információk birtokába juthatunk, melyek kihatással lehetnek az életünkre. A feladatok többszöri kitöltésével mindent megtudhatunk, ami jelentőséggel bír.

 

[Németh Attila 10.b és Czeglédi Gábor 10.b munkája, segítő pedagógus Medve Katalin]

 

Egyre nagyobb aggodalom övezi már a Zika vírus terjedését Európában is, amely leginkább a terhes nőkre jelent veszélyt. Az Egészségügyi Világszervezet február elsején tartott tanácskozása után globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a Zika miatt. Tanulmányozd a vírus tulajdonságait a mellékelt preziből!

 

[Kollár Dóra 10.a és Pánczél Soma 10.a munkája, segítő pedagógus ....]

Forrás: http://faktor.hu/faktor-zika-virus-segithet-az-osszes-szunyog-kiirtasa

Forrás: https://www.behance.net/gallery/889218/Rio-2016

RIO 2016 logó elemzése

Bevallom, első ránézésre nem nagyon tetszett nekem ez a logó. De most, miután megismertem, kimondhatom, tetszik! Ismerd meg Te is! Olvasd el itt található elemzésemet! Hivatkozásaimat QR kódok formájában helyeztem el a felületen.

[Kenesei Péter 11.a munkája, segítő pedagógus Medve Katalin]

Forrás: https://www.yahoo.com/sy/ny/api/res/1.2/cM5K29__eNGpuxFWxM4VRQ--/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9ODAwO2lsPXBsYW5l/http://media.zenfs.com/en_US/News/US-AFPRelax/000_mvd6629009.d14f9162758.original.jpg:

Forrás: http://www.webdesignerdepot.com/2013/11/rio-2016-olympic-and-paralympic-pictograms-revealed/